Klachtenregistratie vernieuwd

Het programma Klachtenregistratie is al vele jaren gratis van onze website te downloaden. Dat is met een reden. Wij vertellen namelijk altijd dat kwaliteitsmanagement en verbeteren in de basis eenvoudig zijn. Met het door onszelf ontwikkelde programma laten we zien dat dit echt waar is.
Het (oude) programma werkte nog altijd uitstekend, maar toch waren we er niet meer helemaal tevreden meer over. Nog los van het feit dat het was gebouwd op een inmiddels verouderde basis, zag het er niet erg hedendaags meer uit. Maar vooral vonden we dat er wat (eenvoudige) functionaliteit bij mocht. We hebben daarom een nieuwe Klachtenregistratie gemaakt. Uiteraard is ook deze versie gratis en eenvoudig van opzet.

De veranderingen

De belangrijkste veranderingen ten opzichte van de oude versie zijn de volgende:

  • De velden om klachten en verbetermaatregelen te noteren zijn een stuk groter. De lengte is nog steeds beperkt, omdat dit de gebruiker dwingt om alleen de essentie op te schrijven.
  • Er is een extra veld voor maatregelen, waardoor er een duidelijk onderscheid is tussen directe maatregelen (hoe wordt deze klacht opgelost) en structurele maatregelen (hoe wordt herhaling van de klacht voorkomen).
  • Veldnamen zijn aan te passen aan uw eigen wensen. Dus als u liever over een melding spreekt dan over een klacht, is dat eenvoudig aan te passen in alle schermen en overzichten.
  • Er kan een ander logo bovenaan de afdrukken worden gezet, zodat de overzichten meer van uw eigen organisatie zijn.
  • Nieuw is ook het overzicht met aantallen en doorlooptijden van de verschillende klachtsoorten. Omdat dit overzicht over een gespecificeerde tijdsperiode kan gaan, kunt u het bijvoorbeeld voor maand- of jaarrapportages gebruiken.
  • Gegevens kunnen eenvoudig geëxporteerd worden naar Excel. Wanneer u meer geavanceerde overzichten of bewerkingen wilt doen dan binnen Klachtenregistratie mogelijk is, zet u met een druk op de knop de benodigde gegevens om.
  • Klachtenregistratie er nu niet alleen voor Windows, maar ook voor Mac OS X.
  • En de vormgeving is helemaal geactualiseerd.

Onveranderd

Wat gebleven is, is dat Klachtenregistratie een eenvoudig programma is. U kunt direct aan de slag met het vastleggen van klachten en hun oplossing. Het is ook nog steeds een stand-alone programma en dus overal te gebruiken. Ook is en blijft het programma gratis.

Overstappen

Overstappen op de nieuwe versie is eenvoudig, u kunt namelijk de gegevens uit uw oude versie met een simpele handeling importeren. U gaat daarna gewoon verder waar u gebleven was. U begint de overstap met het downloaden van de nieuwe versie.

 

Scroll naar boven